Voeg toe aan favorieten

Curryworst met 'hausgemachte' saus

Curryworst met 'hausgemachte' saus
(3)

Curryworst met 'hausgemachte' saus

Ingrediënten

  • 8 curryworsten of niet-gemarineerde BBQ-worsten
  • 1 el neutrale olie Voor de saus (genoeg voor 8-12 worsten):
  • 1 el neutrale olie
  • 1 flinke sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kerriepoeder (en extra om te bestuiven)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 4 el wittewijnazijn
  • 500 ml passata di pomodoro
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Bereiding

1. Voor de saus: verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de sjalot met het kerrie-, paprika-, chilipoeder en de gember 5 minuten. Schep de tomatenpuree, suiker, sojasaus en azijn erbij en laat de suiker smelten. Voeg de passata, kruidnagels en kaneel toe en stoof alles op laag vuur ca. 30 minuten. Roer af en toe en voeg wat water toe als de saus te dik wordt.

2. Verwijder de kruidnagel en kaneel en laat afkoelen. Proef en breng op smaak met peper, zout en evt. meer suiker of azijn.

3. Bestrijk de worsten met de olie. Braad de worsten rondom bruin in een droge koekenpan of op de BBQ. Snijd de worst in stukjes en serveer met de currysaus. Bestuif naar smaak met nog wat kerriepoeder.

lekker om te serveren bij dit gerecht

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    23 januari 2024

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    19 januari 2024

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    30 januari 2023