Voeg toe aan favorieten
Dadel en notenbal
(0)

Dadel en notenbal

Voor gezelligheid neem je de tijd. Je kunt uiteraard lekkernijtjes bij de buurtsuper halen voor bij de koffie, espresso of latte. Maar met zelfgemaakte delicatessen maak je toch meer de blits. Heerlijke port, een goed stevig bier en een likeurtje erbij en jouw vrienden en familie komen elke winter weer over de vloer.

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el cacao
  • 100 g medjool dadels ontpit
  • 50 g sultana rozijnen
  • 50 g witte amandelen
  • 20 g walnoten
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el kokosrasp

Bereiding

Hak 50 g amandelen, 20 g walnoten en
30 g hazelnoten (de rest bewaren voor garnering) in een keukenmachine zodat ze grof gehakt zijn. Doe hierbij de geraspte kokos. Zet dit apart. Meng dan de dadels en rozijnen in de keukenmachine
tot ze lekker kleverig worden. Als laatste meng je de noten erbij.

Kneed het geheel nu met de hand en draai er bollen van ongeveer 1.5 cm doorsnede van. Zet ze in de koelkast. Smelt de kokosolie en meng dit met de ahornsiroop. Voeg de cacao
er aan toe. Zorg dat het vloeibaar is, niet te dik of te dun. Desnoods meer gesmolten
kokosolie wanneer het te dik is, of wat meer cacao als het te dun is. Hier mag je met
een lepel de ballen in dompelen en leg dit dan op bakpapier.
Als het chocolademengsel nog vloeibaar om het dadel/rozijnenballetje is, kun je de
resterende hazelnoten (nog wel even hakken en in een koekenpan licht roosteren) er
overheen sprenkelen. Zet alles even in de koeling zodat de chocolade uithardt.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  4.99
[15754,0000 - 0] 0011231000
  5.49
[177,0000 - 0] 0049433000