Death by chocolate

Ingrediënten

  • 225 g pure chocolade
  • 215 g boter
  • 90 g bloem
  • 90 g suiker
  • 3 eieren
  • 4 ei dooiers
  • 2 cl whisky (bv.Ardbeg)

Bereiding

Oven voorwarmen tot 180 °C. De boter en de chocolade op een laag vuur zachtjes laten smelten. De eieren, eidooiers, whisky en suiker kloppen tot een egale witte massa. Deze met een spatel invouwen en vervolgens de bloem invouwen. Let op: niet kloppen! Het chocoladedeeg verdelen tussen 6 ingevette, ovenvaste puddingvormen. Gedurende maximaal 12 minuten afbakken in het midden van de voorverwarmde oven. Als je het eruit haalt lijkt het misschien alsof het deeg niet helemaal gaar is. Dat klopt, zo hoort het er ook uit te zien. Laat het een beetje afkoelen en serveer het lauwwarm met pure, kwalitatieve chocolade ijs. Het proeft en voelt alsof je de hemel aanraakt, terwijl je nog onder de levenden bent. Misschien moet het gerecht daarom wel ‘near death by chocolate’ heten. Hemels genieten!

Product waardering

Schrijf een review
   Er zijn nog geen reviews geschreven

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.65
[2024,0000 - 0] 0001009877
  2.69
[29,0000 - 0] 0076139000
  12.69
[80,0000 - 0] 0367249000
  29.99
[25,0000 - 0] 0300616000
  32.99
[58,0000 - 0] 0396796000
34.99 29.99
[71,0000 - 0] 0393886000
  49.99
[188,0000 - 0] 0312800000
  69.99
[2,0000 - 0] 0328189444