Voeg toe aan favorieten

Drambuie cheesecake

Drambuie cheesecake
(2)

Drambuie cheesecake

Ingrediënten

  • 400 g volkorenbiscuit
  • 125 g boter, gesmolten
  • 2 el honing
  • 450 g Caboc of Crowdie (of andere roomkaas)
  • 150 g suiker
  • 250 ml slagroom   
  • 8 cl Drambuie
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 200 g  geleisuiker
  • 2 sinaasappels, partjes  uitgesneden (zonder vlies)
  • Extra nodig: springvorm (Ø 24 cm)

Bereiding

  1. Maal de biscuits in een keukenmachine tot kruim en meng met de gesmolten boter en honing. Doe het mengsel in de taartvorm en druk goed aan met de vingers.
  2. Klop met een elektrische mixer de roomkaas en suiker met ¼ theelepel zout tot een gladde massa en voeg druppelsgewijs de slagroom toe. Klop tot een lobbige massa. Lepel er 3 cl Drambuie rustig doorheen en schenk het roomkaasmengsel op de biscuitlaag. Laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.
  3. Kook het sinaasappelsap met de geleisuiker ongeveer 8 minuten. Voeg 5 cl Drambuie toe en breng met de sinaasappelpartjes erbij nog 30 seconden aan de kook. Laat de saus afkoelen voordat u er de taart mee bestrijkt.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  28.79
[222,0000 - 0] 0471097000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster leeg Ster leeg Ster leeg
    Matig
    16 januari 2020

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    11 april 2019