Voeg toe aan favorieten
Dubbel chocoladetaartje
(0)

Dubbel chocoladetaartje

Ingrediënten

  • 90 g boter, en iets om de vorm mee in te vetten.
  • 250 g pure chocola, in stukjes
  • 25 g cacaopoeder, en meer om te bestuiven
  • 1 volle el maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 3 kleine eieren
  • 350 ml slagroom

Ook: springvorm van 18 cm doorsnede (iets ruimer kan ook, dan wordt de taart simpelweg wat platter. Bak hem dan ook wat korter).

Bereiding

Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier, doe de vorm dicht en vet de rand in met wat boter. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de boter en 110 gram chocola in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten. Roer af en toe. Zeef het cacao­poeder met de maïzena en het bak­poeder in een kommetje. Voeg een snuf zout toe en houd apart.

Schenk het gesmolten chocolade­mengsel in een kom en meng met een handmixer of garde de suiker erdoor. Klop er één voor één de eieren door tot het mengsel er uitziet als vla. Meng ten slotte het cacaopoedermengsel erdoor en blijf roeren tot je geen klontjes meer ziet. Schep het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Bak de brownie-achtige bodem 15-20 minuten in de oven. Kijk na 15 minuten of hij droog is aan de bovenkant en niet meer ‘wiebelt’ als je hem beweegt. Als je merkt dat de kern nog nat is, zet dan een paar minuten terug. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verwijder rustig de ring van de springvorm en maak hem schoon. Klik hem weer terug en laat de taart helemaal afkoelen.

Meng de helft van de slagroom met de resterende 140 gram chocola in een steelpan en laat op laag smelten. Roer af en toe en laat het vooral niet te warm worden. Doe het gesmolten mengsel in een beslagkom en zet het in de koelkast. Roer af en toe zodat er geen vel op komt. Klop tussendoor de rest van de slagroom stijf met een mixer. Als het chocolademengsel begint te stollen klop je het net als slagroom op en mengt er daarna rustig de geklopte slagroom door. Schep de mousse op de afgekoelde bodem. Strijk het glad en tik de vorm een paar keer op het aanrecht zodat er geen luchtbellen in zitten en de taart overal mooi aansluit. Laat afgedekt helemaal afkoelen in de koelkast.

Neem de taart uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwijder rustig de ring (misschien moet je even met een dun mes langs de rand zodat de mousse goed loskomt), en neem de taart van het bakpapier. Leg de taart op een schaal of bord en bestuif met cacaopoeder.

Je kunt de taart de dag voor de lunch maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

lekker om te serveren bij dit gerecht