Eend met raapjes en kumquats
(0)

Eend met raapjes en kumquats

Kaneel is een deel van de schors van de kaneelboom. Vanuit verschillende Aziatische landen komen diverse soorten met een heel uitgesproken smaakpalet.

Ingrediënten

  • 4 vrouwelijke eendenborsten (magret de canette)
  • kumquatgelei
  • 2 dl water
  • 1 kaneelstokje
  • 15 kumquats
  • 50 gr geleisuiker
  • 1 el sinaasappelazijn
  • 1dl wildfond
  • 2 el sinaasappelsap
  • 6 raapjes gemalen kaneel
  • peper en zout
  • whisky-kaneelaroma

Bereiding

  • Maak een paar lichte inkervingen in het vel van de eendenborsten.
  • Bak de eendenborsten op het vel aan op een hoog vuur. Draai ze om en laat ze nog ca 2 minuten bakken.
  • Zet de pan 7 minuten in de oven van 200°C. Laat het vlees daarna nog enkele minuten rusten in de oven.
  • Breng het water aan de kook met het kaneelstokje. Voeg de kumquats toe en laat 30 minuten koken.
  • Voeg de geleisuiker toe en laat het geheel nog 5 minuten koken op een hoog vuur.
  • Ontvet een pan en blus met de sinaasappelazijn.
  • Doe er de wildfond en het sinaasappelsap bij en laat eventjes inkoken. Voeg de kumquatgelei toe.
  • Hol 4 raapjes uit en blancheer de buitenkanten beetgaar. Snijd de andere 2 raapjes in kleine blokjes en blancheer ze.
  • Giet ze af en bak ze daarna op een hoog vuur krokant. Kruid met gemalen kaneel, peper en zout en flambeer met het whisky-kaneelaroma.
  • Vul de holle rapen op met de gebakken raapjes en snijd de eendenborsten in plakjes.
  • Dresseer op bordje enkele plakjes eendenborst en voeg de raapjes, de saus en een beetje gemalen kaneel toe.

 

Kaneelpijpjes kunnen ook door kaneelpoeder worden vervangen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[1589,0000 - 0] 0001014978