Voeg toe aan favorieten
Flensjes  met koffiekaramel en hazelnoten
(0)

Flensjes met koffiekaramel en hazelnoten

Ingrediënten

  • 8 eetlepels tarwebloem
  • 40 cl halfvolle melk 
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 20 cl koffie
  • 100 gram (ontvelde) hazelnoten of cashewnoten, verkruimeld
  • zonnebloemolie, om te bakken 
 

Bereiding

In een mengkom met de staafmixer de tarwebloem, de halvolle melk en de eieren tot een glad beslag mengen. De zonnebloemolie in een koekenpan verhitten en dunnen flensjes bakken. Af en toe omkeren en warm houden. De kristalsuiker in een pan met dikke boden al roerende verwarmen tot een stroop is ontstaan. Van de hittebron halen, de koffie erdoor roeren en iets laten afkoelen. De flensjes in de vorm van een envelopje of andere vorm over voorverwarmde bordjes verdelen.  Met de verkruimelde noten en het mengsel van suiker en koffie garneren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[143,0000 - 0] 0001019788
  15.99
[937,0000 - 0] 0034967000