Voeg toe aan favorieten
Flespompoen  met kikkererwten
(0)

Flespompoen met kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen, ontzaad, in plakken van ongeveer 1 cm
  • 8 eetlepels kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 15 cl gevogelte- of groentebouillon
  • 2 eetlepels gegrilde rode parika, in stukjes
  • 2 eetlepels lente-ui in flinterdunne ringetjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Met een speciaal vormpje rondjes uit de plakken flespompoen steken. In een stoommandje boven heet water beetgaar koken en laten afkoelen. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de kikkererwten kort roerbakken. Bouillon en ras el hanout al roerend toevoegen en 15 minuten op de laagste hittebron stoven. Het stoofvocht iets inkoken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is een specerijenmelange en in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar. De kikkererwten met wat saus over de rondjes flespompoen verdelen. Met stukjes gegrilde rode paprika en ringetjes lente ui garneren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[1783,0000 - 0] 0074594444
per stuk 11.98 Nu 2 halen 1 betalen
[2559,0000 - 0] 0076171000