Voeg toe aan favorieten
Frisse kipburgers met munt en koriander
(0)

Frisse kipburgers met munt en koriander

Ingrediënten

  • 500 g biologisch kip, gehakt
  • 20 g fijn gehakte koriander
  • 20 g fijngesneden munt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 1 lange rode Spaanse peper, zonder zaden en fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 ei
  • kokosolie (om te frituren)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • mayonaise
  • 2 cherry tomaatjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 100 g alfalfa
  • 200 g gemengde sla
  • 4 zwarte olijven zonder pit, gesneden
  • kaiserbroodjes, voor de hamburgers

Bereiding

Doe het kipgehakt in een grote kom. Voeg daar de kruiden, specerijen, Spaanse peper en knoflook bij en bind het geheel met het ei. Meng de kruiden gelijkmatig, voeg er vervolgens wat zout en peper aan toe. Verdeel het kipgehakt in 4 delen en druk ze in de vorm van een rondje met een dikte van ongeveer 1,5 centimeter. Zet het daarna afgedekt op een bord in de koelkast voor minimaal 20 minuten.
Verwarm een beetje kokosolie in een grote koeken- of grillpan. Bak de kipburgers voor ongeveer 4 tot 5 minuten aan elke kant mooi bruin. Snijd de kaiserbroodjes doormidden, smeer op de onderkant wat mayonaise en leg vervolgens de burger op een bedje van gemende sla. De burger kun je versieren met gesneden cherry tomaatjes, uienringen, alfalfa en wat gesneden olijfjes.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.49
[186,0000 - 0] 0203661000
  2.49
[217,0000 - 0] 0001013495
  4.99
[828,0000 - 0] 0074330000
  5.99
[1102,0000 - 0] 0001011798
  29.99
[36,0000 - 0] 0034754000