Fruitige  Panna Cotta  met yoghurt
(0)

Fruitige Panna Cotta met yoghurt

Niet alleen de bladeren verkleuren. Ook het fruit past zich aan het jaargetijde aan. De perfecte tijd om goed gebruik te maken van bramen en bessen. Ze komen tenslotte maar een keer per jaar tevoorschijn. Als variatie kun je in het yoghurt mengsel stukjes bramen toevoegen. Voor een extra herfstige smaak!

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 bekertje biologische slagroom (250 ml)
  • 80 g palmsuiker
  • 1 zakje gemalen vanille
  • 2 potten Griekse yoghurt naturel (a 150 ml)
  • 1 bakje herfstsalade (fruit, 400 g)

Bereiding

Laat de blaadjes gelatine heel kort weken in koud water tot ze zacht zijn. Ondertussen doe je de helft van de slagroom, de vanille en het suiker in een steelpannetje en breng je dit op een laag vuurtje aan de kook. Wel goed roeren, want de suiker moet helemaal opgelost zijn. Anders brandt het aan of worden het stukjes. Als het goed is, krijg je nu een bruin goedje dat lijkt op gekarameliseerde suiker. Knijp de gelatineblaadjes uit. Los de uitgeknepen blaadjes op in het suikermengsel. Goed blijven roeren, omdat je anders stukjes gelatine krijgt. Alles moet opgelost zijn!

Doe de yoghurt in een kom en roer het goed door. Hierna doe je het laatste beetje opgeklopte slagroom erbij tot het een egaal yoghurtmengsel is. Laat het suikermengsel goed afkoelen! Hierna kun je beide mengsels mengen en in de koelkast ongeveer twee uur laten opstijven. Heb je haast of toch minder tijd dan je dacht, dan werkt de vriezer ook. Laat het een kwartiertje tot twintig minuten staan en het is klaar voor gebruik. Versier de borden met wat bramen, een paar blauwe bessen en een handjevol frambozen en de herfst kan beginnen!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  13.49
[992,0000 - 0] 0345504000
  15.99
[406,0000 - 0] 0034967000
  19.99
[1386,0000 - 0] 0344206000
  27.49
[374,0000 - 0] 0369888000