Voeg toe aan favorieten
Fudge
(0)

Fudge

De oorsprong van fudge ligt in Engeland of Amerika, uiteraard is elk van deze twee landen er heilig van overtuigd dat de basis bij hen ligt. De fudge ontstond rond het jaar 1886 uit het mislukken van de bereiding van karamel. Er zijn heel veel variaties, zo kun je noten, pindakaas, chocolade en fruit toevoegen. Leef je uit en creëer de bijzonderste soorten!

Ingrediënten

Voor een plakkaat

  • 120 gr roomboter
  • 200 gr demerasugar of fijne kristalsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Bereiding

Breng in een pan al roerende de boter en suiker aan de kook en laat het geheel 1 minuut doorkoken.

Zet het vuur laag en voeg de gecondenseerde melk toe. Breng het weer aan de kook en laat daarna op een laag vuur ca 20 minuten doorkoken. Roer regelmatig.

 

Test of de fudge goed is door een druppel in een glas water te laten vallen. Als het een stevig balletje wordt, is de fudge goed.

 

Haal de fudge van het vuur en giet het mengsel uit op een vel bakpapier.

 

Laat het goed afkoelen en snijd de fudge in stukjes. Serveer bij een kop koffie of met een goed glas (bij voorkeur Islay) malt whisky.

 

Gooi 2 el Islay Malt Whisky door de boter en suiker en roer er nog 1 el whisky doorheen vlak voordat de fudge van het vuur gaat.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  13.49
[147,0000 - 0] 0248312000