Voeg toe aan favorieten

Gebakken ossenhaas met saus van Amarula, chocolade en chili

Gebakken ossenhaas met saus van Amarula,  chocolade en chili
(0)

Gebakken ossenhaas met saus van Amarula, chocolade en chili

Ingrediënten

  • 4 x 200 g ossenhaas steaks
  • 15 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 10 ml fijngesneden chilipeper
  • 125 ml Amarula
  • 60 ml tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 45 ml rode wijn of rode azijn
  • 30 g pure chocolade
  • Salade, voor het serveren

Bereiding

Saus

  • Verhit de olie in een dikke pan. Bak de ui, knoflook en de chilipeper voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de Amarula, tomatenpuree, bouillon, rode wijn/azijn en de chocolade toe en roer goed door.
  • Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen en zet vervolgens apart.

Ossenhaas

  • Schenk wat olijfolie in een grillpan en verhit de olie totdat deze gloeiend heet is.
  • Grill de steaks 3-4 minuten per kant tot medium-­rare, ­afhankelijk van de dikte van de steaks.
  • Leg de ossenhaas op een bord en schenk de saus er ­overheen.


Serveer met een salade.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  17.49
[122,0000 - 0] 0135089000