Gebakken ossenhaas met saus van Amarula,  chocolade en chili
(0)

Gebakken ossenhaas met saus van Amarula, chocolade en chili

Ingrediënten

  • 4 x 200 g ossenhaas steaks
  • 15 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 10 ml fijngesneden chilipeper
  • 125 ml Amarula
  • 60 ml tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 45 ml rode wijn of rode azijn
  • 30 g pure chocolade
  • Salade, voor het serveren

Bereiding

Saus

  • Verhit de olie in een dikke pan. Bak de ui, knoflook en de chilipeper voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de Amarula, tomatenpuree, bouillon, rode wijn/azijn en de chocolade toe en roer goed door.
  • Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen en zet vervolgens apart.

Ossenhaas

  • Schenk wat olijfolie in een grillpan en verhit de olie totdat deze gloeiend heet is.
  • Grill de steaks 3-4 minuten per kant tot medium-­rare, ­afhankelijk van de dikte van de steaks.
  • Leg de ossenhaas op een bord en schenk de saus er ­overheen.


Serveer met een salade.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.99
[391,0000 - 0] 0001012254
  12.79
[54,0000 - 0] 0657611000
  18.99
[153,0000 - 0] 0135089000