Voeg toe aan favorieten
Geblakerde prei met 'rouille' van gepofte knoflook en paprika
(0)

Geblakerde prei met 'rouille' van gepofte knoflook en paprika

Ingrediënten

  • 1 bol verse knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 4-6 kleine preitjes, schoongespoeld
  • 2 el olijfolie
  • 4 el mayonaise

Bereiding

  1. Snijd de bovenkant van de knoflook en besprenkel met 1 el olijfolie. Pak de bol in alufolie (voeg eventueel extra smaak toe zoals tijm, laurier of peper). Pof de knoflook ruim een half uur aan de rand van de barbecue. Keer af en toe. Het moet gaar worden maar zeker niet te donker want dan wordt het bitter.
  2. Rooster de paprika (zonder olie) 5 minuten in de kooltjes. Keer regelmatig: je wilt dat de schil donker wordt maar de paprika niet te gaar. Doe de geblakerde paprika in een plastic zakje en laat 10 minuten doorgaren.
  3. Bestrijk de prei met 2 el olijfolie. Rooster 20 minuten op de barbecue. Het idee is dat de buitenkant echt flink donker wordt en eigenlijk de bescherming vormt voor de binnenkant. Die wordt langzaam gaar, de te donkere buitenkant gooi je weg.
  4. Druk de gepofte knoflooktenen uit de schilletjes. Schraap de schil van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd grof en meng met de knoflook en de mayonaise. Pureer met een staafmixer en serveer bij de prei. Lekker met brood.

lekker om te serveren bij dit gerecht