Gegrilde  ananas met dragon- gemberyoghurt
(0)

Gegrilde ananas met dragon- gemberyoghurt

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • ½ limoen, schil geraspt en rest uitgeperst
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 4 el vloeibare honing
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 el fijngesneden dragon

Bereiding

  1. Schil de ananas en snijd hem in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern en halveer de ananasstukken nogmaals in de lengte. Je hebt nu 8 stukken.
  2. Verwarm het limoensap met de limoenrasp, de gember, de honing en 2 eetlepels water.
  3. Rooster de ananas 3-4 minuten aan elke kant op de barbecue. Leg de stukken in een schaal en schenk de siroop erover, houd 2 eetlepels achter. Zorg dat de ananas goed bedekt is. Verdeel de ananas over 4 borden.
  4. Klop de yoghurt met de dragon en twee eetlepels van de siroop los. Schep dit bij de ananas.
Voeg een klein scheutje rum aan zowel de marinade als de saus toe voor een extra tropische touch. Bijvoorbeeld Dreadlock Bay White rum.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.39
[13,0000 - 0] 0001012106
  6.99
[360,0000 - 0] 0025550000
  10.99
[280,0000 - 0] 0301558000