Voeg toe aan favorieten
Gegrilde eendenborst met sinaasappel en kaneel
(0)

Gegrilde eendenborst met sinaasappel en kaneel

Het mooie van eend is dat het vlees een lekkere vetrand heeft, waardoor de gegrilde smaak nog beter uitkomt. Bovendien werkt het vet als een beschermlaag. Bak de eend in aluminiumfolie om zo veel mogelijk smaak aan het vlees te geven, maar ook omdat het vet anders in het vuur drupt en steekvlammen kan veroorzaken. Hoe je eend ook klaarmaakt, beëindig de bereiding altijd op folie of in een pan. Maak van tevoren kleine inkepingen in het vel, dan wordt de eend knapperig, minder vet en gelijkmatiger gaar.

Ingrediënten

  • 4 eendenborsten à 200 gr
  • 1 liter water
  • 50 gr zout
  • 50 gr basterdsuiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 sinaasappel, in plakjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl zwarte peperkorrels, geplet
  • 1 kaneelpijpje, geplet

Bereiding

Meng het water, het zout, de basterdsuiker en de sinaasappelrasp en leg de eendenborsten 30 minuten in dit mengsel.

Haal ze er dan uit en dep ze droog. Gril de eendenborst direct op het rooster, niet alleen de boven- en onderkant, maar ook de zijkanten.

Leg de plakjes sinaasappel, de laurier, peperkorrels en kaneel ondertussen op een stuk aluminiumfolie.

Leg de eendenborst op het bedje van sinaasappel, vouw de aluminiumfolie eromheen, steek een digitale vleesthermometer in een van de borsten en gril ze tot ze vanbinnen 56°C zijn.

Laat ze afkoelen. Gril ze vlak voor het opdienen nog kort voor een mooi grill­patroon.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  26.99
[122,0000 - 0] 0001012890
  74.99
[36,0000 - 0] 0302724000