Gegrilde karbonades in de marinade
(0)

Gegrilde karbonades in de marinade

Dit is een van de vele basisrecepten voor een heerlijk gemarineerd stukje vlees!

Ingrediënten

  • karbonades
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 3 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 3 el Worcestersaus (of ketjap)
  • 2 tl ketchup
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1/2 tl uienpoeder
  • snufje kaneelpoeder
  • snufje cayennepeper

Bereiding

Meng de knoflook, basterdsuiker, honing, sojasaus, Worcestersaus, ketchup, gember, uienpoeder, kaneel en cayennepeper in een kom.

Giet de helft van het mengsel in een grote afsluitbare plastic zak en doe de karbonades in de marinade. Knijp de lucht uit de zak en sluit de zak. 

Zet de zak 4 tot 8 uur in de koelkast, draai af en toe om. Bewaar de rest van de marinade in de kom en zet het afgedekt in de koelkast.

Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.

Haal de karbonades uit de plastic zak en schud overtollige druppels vloeistof van de karbonades. Gooi de marinade uit de plastic zak weg.

Gril de karbonades op de voorverwarmde barbecue, bedruip met de bewaarde marinade tot het vlees bruin is, niet meer roze van binnen en mooie grilstrepen heeft, 8 tot 10 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van het vlees moet minstens 70°C aangeven.

Giet de resterende marinade in een pan op een middelhoog vuur, breng het aan de kook en zet het vuur lager. Kook de marinade tot deze iets dikker is, ongeveer 5 minuten onder voortdurend roeren.

Serveer de karbonades en de saus apart. Lekker met aardappeltjes en een salade!

 

Laat de karbonades zo lang mogelijk marineren voor het beste en sappigste resultaat.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  0.79
[875,0000 - 0] 0001015438
  1.79
[259,0000 - 0] 0062774000
  6.99
[601,0000 - 0] 0071528000
  11.99
[53,0000 - 0] 0070114000