Voeg toe aan favorieten
Gegrilde ribeye met gesauteerde champignons en knoflookpuree
(0)

Gegrilde ribeye met gesauteerde champignons en knoflookpuree

Ribeye is een malse, smaakvolle steak en prima te combineren met allerlei bijgerechten.

Ingrediënten

  • 4 stuks à 175 gr ribeye steak
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 8 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 takjes verse rozemarijn

Voor de gesauteerde champignons:

  • 1 el olijfolie
  • 675 gr verse champignons
  • 4 el droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el verse bieslook, gehakt

Voor de knoflookpuree:

  • 1 kg aardappelen, vastkokend
  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 laurierblaadje
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 zakje bosui van 3 stuks, in ringetjes

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de knoflook en het laurierblaadje in 25 minuten in water met zout gaar.

Laat de barbecue of grill goed heet worden.

Smeer de steaks licht met olie in, om te voorkomen dat ze aan het bakrooster plakken, en breng ze op smaak met zout en peper. Smeer vervolgens beide kanten van het vlees in met de knoflook en laat het 15 minuten intrekken.

Verhit in een koekenpan op matig vuur de olie en bak de champignons 10 minuten, onder voortdurend roeren.

Voeg daarna de wijn en knoflook toe en laat het geheel doorkoken tot de meeste wijn verdampt is.

Schroei de steaks op de voorverwarmde barbecue of grill dicht en draai ze na 30 seconden om. Leg de rozemarijn op het vlees en grill het dan per kant tot gewenste gaarheid. Vergeet niet de takjes rozemarijn voor het omdraaien te verwijderen en dan weer terug te leggen.

Breng de champignons op smaak met zout en peper en strooi de bieslook erover. Laat het dan nog 1 minuut koken.

Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje. Verwarm de crème fraîche in een steelpan op laag vuur en voeg daarna toe aan de aardappelen.

Stamp de aardappelen en knoflook tot een puree. Meng de bosui erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer het vlees op mooie, voorverwarmde borden, schep de champignons erover en ernaast en leg de puree ernaast.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[577,0000 - 0] 0042978000
  2.09
[36,0000 - 0] 0063258000
  6.99
[766,0000 - 0] 0040835000
  6.99
[462,0000 - 0] 0026018000
  6.99
[2141,0000 - 0] 0069671000
  7.49
[33,0000 - 0] 0071986000
  9.99
[1097,0000 - 0] 0018767000
  11.99
[142,0000 - 0] 0001013615
  13.99
[19,0000 - 0] 0001013212
  14.99
[512,0000 - 0] 0023841000