Gegrilde zalmkebab met ananas en koriander
(0)

Gegrilde zalmkebab met ananas en koriander

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet zonder vel, snijd deze in stukjes van 1,5 cm breed
  • 1 verse ananas, geschild en gesneden in stukken van 1 cm
  • 2 grote rode uien in partjes gesneden
  • 1 courgette, gesneden in dikke rondes van 1 cm
  • 2 el verse gehakte koriander voor de marinade (extra voor garnering)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el vers geraspte gember
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el palmsuiker
  • 3 teentjes geraspte knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

Meng in een kleine kom de sojasaus, oestersaus, gember, rijstazijn, palmsuiker, knoflook, sesamolie, en wat peper naar smaak. Rijg de zalm, ananas, rode ui en courgette op spiesjes. Bestrijk het sojasausmengsel op zowel de groenten als de vis en laat dit minimaal
10-15 minuten intrekken. Verwarm de grill tot matig hoog vuur. Leg de zalm kebabs op de gril en bestrijk ze met nog wat marinade, terwijl je de spiesjes af en toe draait. De zalm mag doorzichtig zijn. Ik vind een rosé kleur in het midden van de zalm heerlijk. Het ligt een beetje aan de dikte van de zalm, maar meestal lukt dit in ongeveer 5-7 minuten. Je kunt het eventueel met een beetje verse koriander aftoppen en uitserveren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  4.99
[1081,0000 - 0] 0001020760