Gegrilde zwaardvis
(0)

Gegrilde zwaardvis

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 4 zwaardvisfilets, elk 125 gram
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine teentjes knoflook, uit de knijper
  • 2 tot 3 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De zwaardvisfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een schaal de licht gezouten zwaardvisfilets in een mengsel van olijfolie, vers citroensap en geperste knoflook gedurende 1 tot 2 uur marineren. Af en toe omkeren. De geperste knoflook zoveel mogelijk met keukenpapier verwijderen. Op een hete grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue in een visklem lichtbruin (met een ruitmotief) roosteren. Af en toe omkeren.  Olijfolie over de zwaardvisfilets verdelen. Met fijngeknipte bladpeterselie garneren, vergezeld van kleine gekookte aardappelen  en een salade met onder meer tomaat en sliertjes wortel. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  5.99
[26,0000 - 0] 0001015098
  5.99
[216,0000 - 0] 0001016311
  6.99
[1315,0000 - 0] 0001013696
  7.99
[399,0000 - 0] 0060542444