Voeg toe aan favorieten

Gekarameliseerde kip met pofaardappelen

Gekarameliseerde kip met pofaardappelen
(0)

Gekarameliseerde kip met pofaardappelen

Dit is de perfecte doordeweekse maaltijd. Het is lekker, goedkoop en snel klaar. Iedereen is er zeker dol op en als je het een keer hebt gemaakt, kun je er naar hartelust mee experimenteren. Dit recept zal jarenlang op je repertoire staan!

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 4 grote rode uien, gepeld en in partjes
  • 10 cherry trostomaatjes
  • 4 grote pofaardappelen

Voor de marinade:

  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el Worcestershire saus
  • 1/2 tl chilivlokken of chilipasta
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el tomatenketchup
  • 3 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote boterhamzak en doe de kip en uienpartjes erbij. Schud goed zodat de kip en uien een laagje marinade krijgen.

Doe de kippenpoten met marinade, ui en tomaten in een braadslee en zet die 15-20 minuten in de oven tot de kip gaar is. De tomaten barsten open en de ui wordt knapperig aan de randen.

Kook intussen de aardappelen 8 minuten in de magnetron op 800 W, doe ze daarna bij de kip in de oven om de schillen knapperig te laten worden.

Leg de aardappelen op borden en schik de kip, tomaten, ui en marinade ernaast.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  8.49
[225,0000 - 0] 0055999000