Gekruide kersen-bourbonsaus met steaks
(0)

Gekruide kersen-bourbonsaus met steaks

Een prachtige saus, zo gemaakt, serveer 't over je favoriete steak en genieten maar met een glaasje bourbon of....!

Ingrediënten

  • 2/3 kopje Four Roses Bourbon
  • 6 el ongezouten boter, gekoeld en in stukjes gesneden
  • 1/4 kop fijngehakte sjalotten
  • 2/3 kopje runderbouillon
  • 1/2 kop gekruide kersen, ontpit en in stukjes gesneden, of laat ze heel naar eigen voorkeur

Bereiding

Verwarm de bourbon in een zware sauspan op middelhoog vuur.

Haal de pan dan van het vuur en zet de bourbon voor 30 seconden in de vlam met een lucifer. Doof het vuur daarna met de deksel en laat deze op de pan.

Verhit 1 el boter in een koekenpan, voeg de sjalotjes toe en bak deze 2 minuten.

Voeg dan de bouillon, kersen en de bourbon toe en laat het tot de helft inkoken, in ca 3 minuten.

Haal de saus van het vuur en voeg lepel voor lepel de resterende boter al kloppend door de saus, tot de boter net gesmolten is.

Grill de steaks en serveer de saus over het vlees. Lekker met groenten en frietjes.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.39
[107,0000 - 0] 0206687000
  37.49
[88,0000 - 0] 0358967000