Voeg toe aan favorieten
Gele linzen  met rode paprika en chorizo
(0)

Gele linzen met rode paprika en chorizo

Ingrediënten

  • 150 gram pikante chorizo (of merguez, of pikante runderworst)
  • 8 tot 10 eetlepels gekookte gele linzen of andere soort linzen
  • 1 grote rode paprika
  • 2 theelepels ras el hanout  (Noord-Afrikaanse specerijenmelange)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • blaadjes verse munt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De zaadlijst en zaadjes uit de rode paprika verwijderen, in de vorm van driehoekjes of vierkantjes snijden en in een stoommandje boven heet waterkort beetgaar stomen. Twee eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten, de gele linzen al roerende toevoegen en kort verwarmen. Ras el hanout erdoor roeren en nog kort verwarmen. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en verkrijgbaar in grote supermarkten en Noord-Afrikaanse voedingswinkels. Een eetlepel olijfolie in een koekenpan verhitten en de plakjes pikante chorizo kort om en om bakken. Met de lauwwarme gele linzenpuree over de rode paprika verdelen. Naar smaak met peper en zout bestrooien en met verse blaadjes verse munt garneren.

lekker om te serveren bij dit gerecht