Gemarineerde konijnenrug bereid met Lindemans Kriek
(0)

Gemarineerde konijnenrug bereid met Lindemans Kriek

Een zeer luxe gerecht, dat gelukkig makkelijker te maken is dan het lijkt. Je gasten zullen zeer aangenaam verrast zijn!

Ingrediënten

  • 2 konijnenruggen
  • 1 sjalot
  • tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 5 dl sterke vleesfond
  • ½ courgette
  • 1 teentje look
  • 50 gr boter
  • 4 dl Lindemans Kriek
  • 2 wortels
  • 8 dl room
  • 2 aardappelen
  • 1 preistaaf
  • 50 gr gemalen kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereiding

Snijd de sjalot en 1 wortel fijn. Maak de marinade door de Kriek, de wortel, sjalot, laurier en tijm door elkaar te mengen. Leg de konijnenruggen erin en laat het een dag staan.

Haal de volgende dag het vlees van het been, zeef de marinade goed en verwarm de oven voor op 140°C.

Hak het been in kleine stukjes en bak deze kort aan. Bevochtig het dan met het vleesfond, breng het aan de kook en voeg dan de gezeefde marinade toe.

Verdeel de saus door de helft.

Kook in een aparte pan 3 dl room in en voeg deze bij één helft van de saus.

Schil de aardappelen en snijd ze in filterdunne schijfjes. Snijd ook de courgette, een ½ wortel en de prei in filterdunne schijfjes.

Wrijf een ovenschaal in met het teentje look en olie en leg de groenten erin.

Giet dan de overige room erover en kruid het met peper en zout en nootmuskaat. Strooi tot slot de kaas over het geheel en gaar de schotel in 45 minuten gaar in de oven.

Gaar ondertussen de konijnenruggen in een braadpan op een laag vuurtje. Snijd ze in plakjes zodra het gaar is.

Snijd de groentengratin in hoge rondjes, met behulp van een cilindervorm en dien een rondje per voorverwarmd bord op.

Leg de plakjes vlees rondom het groentetorentje en verdeel de donkere en lichte saus speels over het geheel.

Garneer alles eventueel met wat enkele losse aardappel-, courgette- en wortelchips.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.59
[1948,0000 - 0] 0038229000
  3.39
[60,0000 - 0] 0083017999
  14.99
[708,0000 - 0] 0004685000