Voeg toe aan favorieten
Gerookte haringfilet met sla en mierikswortel
(0)

Gerookte haringfilet met sla en mierikswortel

recept Han Hidalgo | biercuisine.nl

Ingrediënten

  • 250 g gerookte haringfilet of bokking
  • 100 g fijn geraspte mierikswortel, vers of uit pot
  • 75 g gemengde sla of rucola
  • 25 g knoflook- of preischeuten
  • 2 tl vers citroensap
  • 2 el olijfolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Gemengde sla in stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Gerookte haringfilet in dunne plakjes snijden. Uitgelekte sla of rucola op de borden plaatsen en olijfolie gemengd met vers citroensap hierover verdelen. De plakjes gerookte  haringfilet of bokking hierop plaatsen. Met fijn geraspte mierikswortel en knoflook- of preischeuten garneren. Serveren met warme toast of reepjes licht geroosterde ciabatta.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[574,0000 - 0] 0001011956
  2.49
[81,0000 - 0] 0077011000
  6.29
[285,0000 - 0] 0210099000
  14.99
[3116,0000 - 0] 0343420000