Voeg toe aan favorieten
Gerookte zalmsalade met een oosters tintje
(0)

Gerookte zalmsalade met een oosters tintje

Ingrediënten

  • 60 g rucola
  • 1 avocado
  • halve komkommer
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 el sesam­zaadjes
  • 1 limoen
  • ½ rode ui in reepjes
  • plukje alfalfa
  • 125 ml olijfolie
  • zout
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl vloeibare honing

Bereiding

Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes op middelhoog vuur tot ze lichtbruin worden. Zet dit apart. Was de rucola en droog de bladeren. Snijd de komkommer in plakjes en de rode ui in reepjes. Halveer de limoen en pers het sap in een kleine kom. Voeg vervolgens de olijfolie, sesamolie, honing, wat zout naar smaak en een ½ eetlepel van de geroosterde sesamzaadjes er doorheen. Klop het geheel tot het emulgeert. Zet dit apart. Scheur de zalm in stukjes, doe dit met de rucola en de komkommer in een slakom. Snij de avocado door de helft, haal de pit eruit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd deze in reepjes. Om te voorkomen dat de avocado bruin wordt, meng je wat van het oliemengsel met de avocado. Voeg dit toe in de slakom en strooi dan de over­gebleven geroosterde sesamzaadjes erover. Top de salade met een beetje alfalfa. Let op: serveer de dressing apart.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[255,0000 - 0] 0001012776
  4.99
[512,0000 - 0] 0065099000
  7.99
[1098,0000 - 0] 0001014149