Voeg toe aan favorieten
Gestoofde mosselen
(0)

Gestoofde mosselen

Wie geen tijd heeft, laat z’n fornuis het kookwerk doen. Stoofpannetjes zijn niet alleen hét smaakgenot van de herfst, maar vooral lekker lui en easy. Geen moeilijkdoenerij. Vuur omlaag en pruttelen maar. Voldoende tijd voor een drankje.

Ingrediënten

  • 2 kilo Zeeuwse mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 1 kleine winterpeen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 flesje Jopen Dubbel Wit
  • 2 takjes bladpeterselie, de blaadjes grof gehakt

Bereiding

Spoel de mosselen af in een vergiet. Schud een beetje om en gooi kapotte mosselen, of mosselen die open blijven staan, weg. Verhit de olie in een ruime (mossel)pan en bak de ui, bleekselderij, winterpeen en korianderzaad op hoog vuur 1 minuut. Blus af met het witbier en laat 10 minuten zacht stoven.

Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Zet het deksel op de pan en stoof de mosselen in ongeveer 6 minuten gaar. Schud alles af en toe om. Bestrooi met de peterselie en  serveer met sla, stokbrood of friet.

Mosselen gaan open tijdens het koken. Daardoor hebben ze flink wat ruimte nodig. Heb je geen grote pan, maak het recept dan in twee pannen. Reken 2 kilo mosselen voor 4 personen, als je bijvoorbeeld ook een voorgerechtje eet. Als je alleen mosselen met brood eet dan is 750 gram of 1 kilo per persoon beter. Pas de andere ingrediënten daarop aan. Niet zo’n liefhebber van witbier? Je kunt in plaats van bier ook een droge witte wijn gebruiken.

lekker om te serveren bij dit gerecht