Voeg toe aan favorieten

Gestoomde oesters met limoen en soja

Gestoomde oesters met limoen en soja
(0)

Gestoomde oesters met limoen en soja

Oesters zijn schelpdieren met een grijze schelp, die moeilijk te openen is. Oesters worden vaak rauw zo uit de schelp naar binnen geslurpt. Er worden in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer twee soorten oesters gekweekt: de Zeeuwse oester of creuze en de platte of Europese oester. De platte oester is schaarser dan de Zeeuwse oester, omdat hij zich moeilijker voortplant en gevoeliger is voor ziekten. De Zeeuwse oester is een Japanse variant die in de Zeeuwse wateren goed bleek te gedijen, minder gevoelig is voor ziekten en eerder geschikt is om te eten. Oesters worden verkocht in mandjes met zeewier. Het zeewier houdt het vocht vast.

Ingrediënten

  • 12 oesters 
  • 1 bosuitje 
  • ¼ rode paprika 
  • 1 limoen 
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiding

Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af.

Pers de limoen uit en meng de geraspte schil met de uienringetjes, paprika en sojasaus erdoor.

Leg de oesters in een wijde pan en verwarm ze afgedekt 3-4 minuten. De schelpen staan nu iets open. Breek de bovenste platte schelp eraf en maak de oesters van de andere schelphelft los, maar laat ze er wel in liggen.

Leg de oesters in de schelpen op een schaal of op vier bordjes en schep het limoen-sojamengsel erover.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.99
[44,0000 - 0] 0001050942
  119.99
[13,0000 - 0] 0342874000