Voeg toe aan favorieten

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas
(0)

Gevuld speculaas

Ingrediënten

  • 200 g bloem, gezeefd
  • 75 g suiker
  • 20 g speculaaskruiden
  • 150 g koude boter, in stukjes
  • 2 el melk
  • 2 g zout
  • 275 g amandelspijs
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el geschaafde amandelen

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm (20 cm) in. Kneed bloem, suiker, speculaaskruiden, boter, melk en zout tot een deegbal. Verdeel in twee delen en rol beide tussen folie uit. Bekleed de bodem met één deel deeg en vorm een opstaande rand. Rol het amandelspijs iets kleiner uit en leg het op het deeg. Dek af met de tweede deeglap, druk de randen aan.

Bestrijk met ei, strooi de amandelen 
erover en bak 30 minuten. Laat afkoelen in de vorm.
 

lekker om te serveren bij dit gerecht