Gevulde uien met lamsgehakt
(0)

Gevulde uien met lamsgehakt

Een gezonde maaltijd en ook nog eens een lust voor het oog!

Ingrediënten

  • 200 gr lamsgehakt
  • 50 gr spek
  • 4 middelgrote witte uien
  • 1 takje peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 Bouquet garni
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210°C.

Pel de uien, snijd de top eraf en hol de ui uit. Doe dit rustig en voorzichtig, zodat de uien niet breken.

Hak de ringen die uit de uien kwamen fijn en hak de peterselie en knoflook ragfijn.

Mix het lamsvlees en de spek in de keukenmachine grof.

Meng dan het vlees, de gehakte ui en peterselie, de knoflook en de kruiden goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Vul de uien met het mengsel en sprenkel er wat olie overheen.

Zet de uien zonder de toppen in de oven gedurende 30 minuten.

Draai de oven terug naar 180°C, zet de toppen op de uien en bak ze nog 15 minuten.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht