Voeg toe aan favorieten
Gieser Wildeman stoofperen met  rode peper
(0)

Gieser Wildeman stoofperen met rode peper

Ingrediënten

  • 8 Gieser Wildeman peren, geschild
  • ½ fles shiraz (Strange Birds)
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 1 rode peper

Bereiding

  1. Doe de peertjes in een steelpan waar ze precies in passen. Schenk de wijn erover en voeg de suiker, steranijs, kaneelstokjes en peper toe. Voeg wat water toe tot de peren onderstaan. Breng aan de kook en kook ze op laag vuur in 1,5 uur beetgaar.
  2. Neem de peren uit de pan en leg ze op een schaal. Zeef de marinade en breng alles weer aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot je een stroperig mengsel over hebt. Snijd in de tussentijd de rode peper in dunne ringetjes. Voor weinig pit voeg je alleen het puntje toe. Durf je het pittiger te maken dan voeg je meer ringetjes toe. Houd je niet van pittig, laat de rode peper dan weg.

lekker om te serveren bij dit gerecht