Glenfarclas marmelade pudding
(0)

Glenfarclas marmelade pudding

Ingrediënten

  • 80 g zachte boter
  • 12 sneetjes wit brood , diagonaal gesneden
  • 100 g gele rozijnen
  • 4 el sinaasappelmarmelade
  • 1 glas Glenfarclas 12 Years
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 dl melk
  • 1dl slagroom
  • 4 eieren
  • 40 g vanille suiker
  • 2 el rietsuiker

Bereiding

Oven voorwarmen op 180 °C. Gebruik een beetje boter om een cakevorm in te vetten. Tegenwoordig kun je overal voor weinig geld siliconen vormen krijgen, ideaal om dit soort gerechten te maken. Elk sneetje brood insmeren met boter en marmelade en zes van de beboterde driehoekjes - met het boter aan de bovenzijde - in de vorm leggen. Strooi hier
50 gram rozijnen overheen. Herhaal het nog een keer met de andere helft van het brood en de rozijnen. Overigens, wil je het jezelf gemakkelijk maken, dan kun je in plaats van het brood en de rozijnen, ook krentenbrood gebruiken. Warm in een koekenpan de room en de melk op, maar laat het niet koken.

In een grote kom de eieren, het kaneel, de nootmuskaat en de vanillesuiker opkloppen tot een luchtige massa. Meng de whisky met de warme melk en voeg het vervolgens langzaam kloppend toe aan het eimengsel. Giet dit over de broodlaagjes.

De pudding voor 30 minuten laten trekken, daarna de rietsuiker eroverheen strooien. In 40-45 minuten de pudding afbakken tot er een goudbruine korst vormt. Serveer met een bolletje vanille ijs en een glas
Glenfarclas 12 Years.

lekker om te serveren bij dit gerecht