Voeg toe aan favorieten
Gravad haring
(0)

Gravad haring

Ingrediënten

  • 8 takjes dille, steeltjes fijngehakt
  • 2 tl poedersuiker
  • gemalen witte peper
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 4 schoongemaakte zoute haringen

Bereiding

Meng de dille met de poedersuiker. Voeg naar smaak wat gemalen peper toe. Rasp de citroen erboven met een fijne rasp. Verdeel de helft van dit dillemengsel over een kleine schaal, leg de haringen erop en bedek met de rest van het dillemengsel. Leg er een stukje plasticfolie op en zet de haring een uurtje in de koelkast. Eet uit de hand.

Dit is een speelse, Hollandse variant op de bekende Zweedse gravad lax. In Zweden willen ze de traditionele zalm nog wel eens met wat sterke drank besprenkelen, dus bedruppel de haring naar dit goede voorbeeld gerust met wat gin.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[2029,0000 - 0] 0208728000
24.49 20.82
[64,0000 - 0] 0001016480