Groene voorjaarssoep
(0)

Groene voorjaarssoep

Ingrediënten

  • 1 middelgrote broccoli, gesneden in roosjes
  • 1 gele ui, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 bosjes waterkers
  • 2 flinke handen verse spinaziebladeren
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 12 muntbladeren (hou 6 muntblaadjes in reepjes apart voor de garnering)
  • 1 tl kokosolie
  • sap van een ½ citroen
  • versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding

Verhit de kokosolie in een middelgrote pan, voeg de uien toe en bak dit gedurende 2 minuten. Doe vervolgens de groentebouillon en de kokosmelk in de pan en laat dit sudderen. Voeg de broccoli en spinazie erbij en laat dit zo’n 5 minuten pruttelen op laag vuur. De waterkers en de geperste knoflook mogen er even bij. Haal de soeppan van het vuur. Doe de soep in een blender, voeg het citroensap en de muntbladeren toe en zorg dat het een gelijkmatige, smeuïge massa wordt. Verdeel het in soepkommen en garneer het met de gemengde zaden, noten en reepjes van de overgebleven 6 muntbladeren.

Voor de garnering neem je wat gemengde zaden en noten, zoals sesamzaad, maanzaad, pinda’s en een beetje verse munt.

lekker om te serveren bij dit gerecht