Voeg toe aan favorieten
Groenteburger
(0)

Groenteburger

bron: Mitra Magazine

Ingrediënten

  • 4 rijpe avocado’s
  • 2 rode chilipepertjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gerookt maldonzout (te koop bij bepaalde supermarkten of online)

 

VOOR DE MARINADE:

  • 2 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels verse kruiden uit de moestuin,gesnipperd
  • het sap van 1 citroen
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 4 portobello’s (paddenstoelen)
  • groentekruiden 
  • vuurkruiden
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 grote rijpe tomaat, bij voorkeur uit de moestuin
  • ijsbergsla
  • fijne tuinkruiden zoals vogelmuur, dille, venkel, koriander…

Bereiding

Maak eerst de saus. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de pepertjes en hak ze grof. Mix de avocado’s met de pepertjes, de bladpeterselie en de knoflook in de blender. Doe er de olijfolie en het citroensap bij en meng glad. Breng op smaak met gerookt maldonzout. Meng voor de marinade de olijfolie met de geperste knoflook, de fijngehakte kruiden en het citroensap. Snij de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snij hem in vier. Strijk de aubergineplakken, stukken paprika en portobello’s in met de marinade en kruid met groentekruiden. Gril ze op de barbecue en strooi een handvol vuurkruiden in het vuur. Snij de broodjes overlangs in twee en gril ze even mee. Snij de tomaat in plakken. Doe wat saus op het onderste broodje. Beleg het met ijsbergsla, portobello, paprika, aubergine en tomaat. Lepel er wat extra saus op en strooi er verse tuinkruiden over. Dek af met het bovenste broodje.

lekker om te serveren bij dit gerecht