Grote garnalen  met knoflook en peterselie
(0)

Grote garnalen met knoflook en peterselie

Ingrediënten

  • 12 grote rauwe garnalen, darmkanaal verwijderd
  • 8 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
  • 1 eetlepel vers citroen- of limoensap
  • 1 eetlepel cajunkruiden, melange voor vis- en schaaldieren, optie
  • peper uit de molen en (grof) zeezout

Bereiding

De garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van 4 eetlepels olie, niet te veel zeezout en vers citroen- of limoensap marineren. Vier eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en de knoflook en fijngeknipte bladpeterselie zo kort mogelijk roerbakken. Erop toezien dat de knoflook beslist niet te donker wordt. Na het marineren de garnalen op een grillpan, op de barbecue of onder de hete grill van een oven aan beide kanten grillen. Bij het omkeren met de overgebleven marinade bestrijken. Na het grillen over voorverwarmde borden verdelen en gelijkmatig met het mengsel van knoflook en bladpeterselie bedruipen. Naar smaak met cajunkruiden bestrooien. Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, blond tussen 6 en 8%, I.P.A. tussen 6 en 8%.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  0.79
[1139,0000 - 0] 0207489000
  1.89
[217,0000 - 0] 0062960000
  10.99
[204,0000 - 0] 0001011940
  15.99
[422,0000 - 0] 0041602000