Voeg toe aan favorieten

Hamburger met in bier gestoofde ui, gegrilde sla en mosterdmayo

Hamburger met in bier gestoofde ui, gegrilde sla en mosterdmayo
(0)

Hamburger met in bier gestoofde ui, gegrilde sla en mosterdmayo

Ingrediënten

Voor de in bier gestoofde ui

  • 25 g boter
  • 4 uien, in halve ringen
  • 1 fles Rumoerige Roodborst (33 cl)
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 1 plak ontbijtkoek, in stukjes

Voor de hamburger

  • 600 gram half-om-half gehakt
  • 1 tl (pittige) mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl sambal
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • peper en zout

Voor de mosterdmayo

  • 2 tl citroensap
  • 2 el mosterd
  • 1 ei
  • ca. 200 ml zonnebloemolie
  • snuf zout

Extra

  • 4 broodjes naar keuze, gehalveerd
  • 2 kropjes mini-Romaine, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in repen

Bereiding

  1. Smelt de boter en bak de ui ca. 5 minuten op een matige warmtebron zonder de ui te kleuren. Schenk het bier erbij en voeg de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de stukjes ontbijtkoek toe en roer tot de saus licht gebonden is.
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg de mosterd, de paprikapoeder, de komijn, de sambal, de peterselie, het paneermeel en het ei toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles losjes met de hand (houd het luchtig, dus niet kneden). Vorm van het gehakt 4 grote hamburgers van elk ca. 150 gram.
  3. Gril de hamburgers op een middelmatig hete barbecue, elke kant ca. 3-4 minuten. Gril tegelijkertijd ook de broodjes aan de snijzijde, de gehalveerde sla en de repen paprika.
  4. Doe voor de mosterdmayonaise het citroensap, de mosterd, het ei en zout in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer op de bodem en zet ‘m kort aan. Schenk een groot deel van de olie erbij en zet de staafmixer weer aan, deze staat nog steeds op de bodem. Trek nu heel langzaam de staafmixer naar boven zodat alles gaat emulgeren. Voeg zoveel olie toe tot de gewenste dikte is ontstaan, hoe meer olie hoe dikker de mayo (echt waar!). NB: het mixen duurt maar kort.
  5. Druk de sla iets open en leg deze op de onderste helft van het broodje. Leg de hamburger erop met hierop gestoofde ui en gegrilde paprika. Schep er een flinke dot mosterdmayo op dek af met het kapje. Steek er eventueel een prikker door.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.09
[1379,0000 - 0] 0210080000
  2.59
[89,0000 - 0] 0001049060