Voeg toe aan favorieten

Hamburgers méditerranée met pitabroodjes

Hamburgers méditerranée met pitabroodjes
(0)

Hamburgers méditerranée met pitabroodjes

Rundergehakt in de vorm van een dikke ronde schijf - een van de basis vleessoorten van de traditionele Amerikaanse barbecue. De naam is de afkorting van hamburger steak of 'geroosterde biefstuk op de wijze van Hamburg' en is in Amerika door de Duitse immigranten ingevoerd. Tegenwoordig is de hamburger overal erg populair, mede dankzij snackbars en fastfood restaurants. Hamburgers worden vaak opgediend met een gebakken ei erop en met sla, plakjes tomaat en tomatensaus of tomatenketchup in een opengesneden broodje gelegd.

Ingrediënten

  • 50 gr feta, verkruimeld
  • 200 gr tartaar
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 rode ui, in ringen
  • ½ el olijfolie
  • 2 pitabroodjes
  • 2 el rode pesto
  • 2 el yogonaise
  • 4 blaadjes lollo rosse, in dunne reepjes
  • zout en peper

Bereiding

Meng in een kom de feta, tartaar, kruiden en zout en peper naar smaak, en vorm twee burgers van het gehakt.

Bestrijk de burgers en de uienringen met olie en rooster ze in een grillpan in ca 4 minuten mooi bruin.

Rooster de pitabroodjes, snijd de broodjes open en bestrijk ze dun met de pesto. Roer de rest van de pesto door de yogonaise.

Verdeel de sla over de broodjes en leg de hamburgers en uien erop. Schep dan het pesto sausje erover en leg de bovenste helften van het brood er weer op.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht