Voeg toe aan favorieten
Haringtartaar met jenever roomsaus
(0)

Haringtartaar met jenever roomsaus

De jenever roomsaus kan ook gemaakt worden bij vleesgerechten, zoals bijvoorbeeld een biefstuk of varkenshaas of ga voor wat luxer met de feestdagen met een stuk wild.

Ingrediënten

  • 8 kleine pasteibakjes
  • 1 grote zoute haring 
  • 2 el zure room 
  • 3 jeneverbessen (verkruimeld) 
  • 2 tl jonge jenever 
  • 1 sjalotje 
  • versgemalen peper 
  • 1 el fijngeknipte bieslook 
  • 6 takjes dille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en bak in de pasteibakjes in ca 3 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.

Hak de haring in kleine blokjes. 

Meng in een kom de zure room met de verkruimelde jeneverbessen en jenever. Snijd het sjalotje klein en pers hem boven het mengsel uit.

Roer alles goed door en maak op smaak met versgemalen peper en zout.

Schep het sausje door de haringblokjes en vul hiermee de pasteibakjes. Bestrooi ze met de bieslook en garneer de schaal of het bord met de takjes dille.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  13.49
[907,0000 - 0] 0867721000
  15.99
[982,0000 - 0] 0343439000
  20.99
[478,0000 - 0] 0394343000
  26.99
[87,0000 - 0] 0326771000