Voeg toe aan favorieten

Hartige pannenkoekjes met doperwt en zalm

Hartige pannenkoekjes met doperwt en zalm
(0)

Hartige pannenkoekjes met doperwt en zalm

Ingrediënten

  • 300 g bloem, gezeefd
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 400 ml halfvolle melk
  • 200 g ricotta
  • 4 el fijngesneden dille
  • 200 g doperwten (vers of diepvries)
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 citroen, uitgeperst en schil geraspt
  • 3 el olijfolie
  • boter om in te bakken
  • 50 g rucola
  • 200 g gerookte zalm
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en voeg het zout, de eieren en de helft van de melk toe. Klop met een garde of een handmixer tot een klontvrij beslag. Voeg de rest van de melk en de helft van de ricotta toe en klop tot een mooi beslag. Schep de helft van de dille, de helft van de doperwten en de helft van de lente-ui erdoor en breng het beslag op smaak met wat citroensap, peper en zout. Dek de kom met huishoudfolie af en laat 30 minuten rusten.
  2. Kook de resterende doperwten 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Pureer de doperwten met de resterende ricotta en de resterende dille in de keukenmachine of in een smalle maatbeker met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak een dressing door de olijfolie met de rest van het citroensap en citroenschil egaal te kloppen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een klontje boter in een middelgrote koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is met beslag en bak op middelhoge vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om, laat nog 1 minuut bakken en leg hem op een verwarmd bord. Dek af met een schone theedoek. Bak nu de andere pannenkoekjes tot het beslag op is.
  5. Bestrijk de pannenkoekjes met de doperwten-ricottapuree. Verdeel er de rucola, gerookte zalm en resterende lente-ui erover. Schenk de dressing erover. Klap de pannenkoek eventueel half dicht.
Liever geen vis? Vervang de gerookte zalm door goed uitgelekte kikkererwten.

lekker om te serveren bij dit gerecht