Hazelnootmousse
(0)

Hazelnootmousse

Dit is een feestelijk toetje, die er niet alleen heerlijk uitziet, het smaakt ook heerlijk!

Ingrediënten

  • 80 ml chocoladepasta
  • 2 eieren
  • 75 gr fijne suiker
  • 1 el water
  • 300 ml slagroom
  • 2 el geroosterde hazelnoten

Bereiding

Scheid de dooiers van de eiwitten. Hak de noten fijn.

Vouw vier stukken aluminiumfolie rond vier souffléschaaltjes, zorg daarbij dat de folie 2 cm uitsteekt boven de rand. Maak het folie vast met keukengaren.

Klop de chocoladepasta, eierdooiers, suiker en water met een mixer tot een luchtige, romige massa.

Klop de slagroom met de mixer tot zich zachte pieken vormen.

Schep de room door het chocolademengsel en meng het goed.

Lepel dan het mengsel in de kommetjes en zet ze in de diepvries tot de mousse is opgesteven.

Verwijder het folie en bedek de zijkanten van de mousse met de gehakte noten. Garneer met stijfgeklopte room en strooi daarop nog wat hazelnoten.

 

Voeg eens een scheut Baileys Hazelnut toe aan het chocolademengsel!

lekker om te serveren bij dit gerecht