Hebridean partan Krab van de Hebriden
(0)

Hebridean partan Krab van de Hebriden

Ingrediënten

  • 100 g (vers) wit broodkruim
  • 2 tl bieslook, fijngehakt
  • 80 g koude boter, in blokjes
  • 100 g cheddar of Parmezaan, geraspt
  • vlees van 1 gekookte krab p.p.
  • 1 volle tl scherpe mosterd
  • geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 3 cl Lagavulin whisky
  • 8 g platte peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
     

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de helft van het broodkruim, de bieslook, de boter en de kaas en meng dit met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
  2. Vet 4 coquilleschalen in met olijfolie. Verdeel het krabmengsel over de schalen.
  3. Meng de rest van het broodkruim, de bieslook, boter en kaas en bestrooi er de gevulde schalen mee. Verwarm de krabschaaltjes in de oven tot zich een mooi bruin, beetje krokant korstje heeft gevormd — ongeveer 15 minuten. Serveer met bijvoorbeeld warm knoflookbrood. En, niet vergeten, een goed glas Lagavulin erbij. Slainte!
Schone coquilleschalen koopt u bij de visboer. Als u ze niet kunt vinden, kunt u ook kleine lage ramekins gebruiken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  68.99
[79,0000 - 0] 0126314000