Voeg toe aan favorieten

Herfstsalade van spruitjes, rode ui en appel

Herfstsalade van spruitjes, rode ui en appel
(0)

Herfstsalade van spruitjes, rode ui en appel

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 sjalot, zeer fijngesnipperd
  • 1 el fijngesneden Italiaanse kruidenmix
  • 500 g spruitjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 appel, zonder klokhuis in dunne partjes
  • 2 el rozijnen
  • 25 g geschaafde amandelen, geroosterd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Klop 4 eetlepels van de olijfolie met het citroensap, de mosterd, de sjalot en Italiaanse kruiden tot een mooie dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de spruitjes met de rode ui 4-5 minuten. Doe de groenten in een kom en laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Schenk de dressing over de spruitjes en meng goed. Verdeel de salade over de borden en verdeel de appel en rozijnen erover. Bestrooi met de amandelen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  8.79
[857,0000 - 0] 0042749000