Voeg toe aan favorieten

Hertensukade

Hertensukade
(0)

Hertensukade

Hertensukade met gekleurde wortel, knolselderij, witte chocolade en jus van La Trappe Nillis 0.0%

Ingrediënten

  • 1 flesje La Trappe Nillis 0.0%
  • 6 stukken hertensukade a 150gram
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • Worcestersauce
  • Zout en peper • boter
  • 300 gr knolselderij
  • 50 gr witte chocolade
  • 1 takje tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr boter
  • 300 gr wortels
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 spuitzak

Bereiding

  1. Kruid het vlees met peper en zout en bak het  rondom aan in de boter.
  2. Voeg het flesje La Trappe Nillis 0.0% en de runderbouillon toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat de sukade rustig 2,5 uur sudderen met een deksel op de pan. Haal vervolgens de pan van het vuur en zet apart.
  4. Ontzuur de tomatenpuree door deze 2 minuten in wat olijfolie te bakken.
  5. Voeg vervolgens het kookvocht van de sukade en een scheutje Worcestersauce toe en kook het geheel in tot je ongeveer 1/3 van het volume over hebt.
  6. Maak de knolselderij schoon en snijd deze  in kleine stukken.
  7. Stoom of kook de knolselderij gaar samen met de knoflook, tijm en een klontje boter.
  8. Verwijder de tijm en de knoflook, voeg de witte chocolade toe en pureer de knolselderij.
  9. Doe de knolselderijcrème in een spuitzakje en zet apart.
  10. Snijd de wortels in schuine stukken van 3-4 cm.
  11. Doe ze in een pan met water en voeg het sinaasappelsap en een klontje boter toe. Kook  de wortels in 6 minuten gaar.
  12. Maak het bord op door een beetje saus op het bord te scheppen. Leg daar het vlees op en zet de stukjes wortel er netjes omheen. Maak het gerecht af met diverse toefjes knolselderijcrème.









     

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[1402,0000 - 0] 0001043978
  2.29
[1482,0000 - 0] 0043370000
  5.59
[202,0000 - 0] 0001049657
  7.49
[298,0000 - 0] 0001013637