Highland Chicken met gerookte Schotse zalm

De whiskysaus geeft de kip een bijzondere complexe smaak, wat het geheel een fantastische explosie aan smaken geeft.

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilets
  • 2 plakken à 100 gr gerookte zalm
  • 4 el havermout
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 2 eieren
  • 2 el bloem

Voor de saus:

  • 2 el vers gehakt bieslook
  • 4 klontjes boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 glazen Springbank whisky 
  • 2 dl koksroom
  • zout en peper

Bereiding

Roer de haver, paneermeel en gedroogde bieslook door elkaar en klop het ei.

Snijd de kipfilets in om een enveloppe te vormen. Rol de plak gerookte zalm op en plaats het in de kip.

 

Haal de gevulde kipfilet door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het havermengsel.

 

Bak de kipfilet met een boterklontje bruin en gaar daarna in de oven op 185°C in ongeveer 10 minuten door.

 

Bak intussen in een andere pan het sjalotje in een klontje boter, blus vervolgens af met de whisky en laat het tot de helft inkoken.

 

Voeg de koksroom toe, zout en peper naar smaak en laat het weer tot de helft inkoken.

 

Controleer de smaak en voeg eventueel extra zout en peper toe.

 

Haal de kipfilet uit de oven en snijd het schuin door. Leg de kip op een warm bord en druppel de saus rond de kipfilet.

 

Meng 2 tl water met 2 tl magere melk in poedervorm en je hebt een vetarme optie voor de koksroom!

Product waardering

Schrijf een review
   Er zijn nog geen reviews geschreven

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[1152,0000 - 0] 0205443000
  18.49
[1654,0000 - 0] 0311235000
  28.49
[34,0000 - 0] 0373788000
  39.99
[62,0000 - 0] 0349402000
  44.99
[1833,0000 - 0] 0936200000
  47.99
[0 - 0] 0309842000
  49.99
[27,0000 - 0] 0364800000