Voeg toe aan favorieten
Hollandse gehaktbal met mosterd-augurkenmayonaise
(0)

Hollandse gehaktbal met mosterd-augurkenmayonaise

Voor 10 balletjes

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 tl fijngemalen foelie
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • paar takjes krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt.
  • 2 el paneermeel
  • 25 g boter
  • 5 kleine zure augurkjes, klein gesneden
  • 1 flinke el grove mosterd (bijvoorbeeld Maille)
  • 1 el mayonaise

Bereiding

  1. Verhit 1 el zonnebloemolie in een braadpan en bak de ui met de foelie 10 minuten op laag vuur tot de ui gaar en lichtbruin is. Laat afkoelen.
  2.  Meng het gehakt met zout, peper, peterselie, ei, paneermeel en afgekoelde uitjes. Kneed het met de handen door elkaar tot het goed gemengd is. Draai er vervolgens 10 balletjes van. Ook dat gaat het beste met (natgemaakte) handen. Als je tijd hebt kun je ze een paar uur maken en afgedekt in de koelkast zetten, dan worden ze wat steviger.
  3.  Verhit de rest van de olie in dezelfde braadpan en voeg de boter toe. Braad de ballen in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg 4 el water toe, draai het vuur laag en laat in nog 10 minuten gaar worden met het deksel op de pan.
  4.  Meng ondertussen de augurk, mosterd en mayonaise. Serveer de balletjes warm of lauwwarm met de mosterd-augurkenmayo. Ook lekker op een (klein) broodje met een blaadje sla of gewoon op een snee wit brood.

lekker om te serveren bij dit gerecht