Voeg toe aan favorieten
Honinggeglazuurde ribs met BBQ mosterdsaus
(0)

Honinggeglazuurde ribs met BBQ mosterdsaus

Ingrediënten

  • 2 ‘racks’ spareribs
    (ca. 1,5 kilo in totaal)
  • 2 tl zout
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl grof gemalen peper
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie

Voor de bbq-mosterdsaus:

  • 1 el grove mosterd
  • 3 el ketchup
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el ciderazijn (of wittewijnazijn)
  • 1 tl worcestersaus

Bereiding

  1.  Leg de spareribs in een schaal. Bestrooi met het zout, venkelzaad, paprikapoeder en de peper. Wrijf overal in zodat het goed verdeeld is. Besprenkel met de honing en olie en smeer het uit. Zet afgedekt 12-24 uur in de koelkast. Korter kan ook, maar dan trekt de smaak simpelweg minder in.
  2. Maak de mosterdsaus door alle ingrediënten te mengen.
  3. Gaar de spareribs op de barbecue. Als je een gesloten barbecue hebt doe je dat een half uur met niet te veel kooltjes en gesloten deksel. Open daarna het deksel en rooster nog even tot het mooi goudbruin is en knapperige randjes krijgt. Als het vlees losraakt van het bot is het gaar. Keer altijd regelmatig. Heb je geen gesloten barbecue, wikkel de spareribs dan in alufolie, rooster ze in een half uurtje gaar en leg ze daarna zonder folie op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de BBQ-saus.
Tip: Je kunt de spareribs ook in alufolie in de oven voorgaren (ong. 30-40 minuten bij 180 graden Celsius), dan hoef je ze alleen maar 'af te grillen' op de barbecue.

lekker om te serveren bij dit gerecht