Voeg toe aan favorieten
Hummus met knapperige kikkererwten
(0)

Hummus met knapperige kikkererwten

Ingrediënten

  • 310 g kikkererwten (1 blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 flinke el tahin (ongebrande sesampasta)
  • sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl komijnzaadjes
  • ½ tl gerookte paprikapoeder

Bereiding

  1. Pureer 250 g kikkererwten met de tahin, het citroensap, 1 el olijfolie, een snuf zout en zo’n 100 ml warm water helemaal glad – hoe langer je blendt, des te romiger wordt de hummus. Voeg extra water toe als je de hummus te dik vindt.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan en voeg de komijnzaadjes toe. Bak 15 sec. en voeg 1 el olijfolie en de overgebleven kikkererwten toe. Bak krokant in ongeveer 4 min. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 2 min.
  3. Besprenkel bij het serveren de hummus met 1 el olijfolie en leg er de krokante kikkererwten op.

lekker om te serveren bij dit gerecht