Voeg toe aan favorieten

Huzarensalade rolletjes op witlof

Huzarensalade rolletjes op witlof
(0)

Huzarensalade rolletjes op witlof

Ingrediënten

Voor de huzarensalade

  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • ½ winterwortel, in blokjes
  • 50 g doperwten (diepvries)
  • 200 g gesneden fricandeau (plakjes)
  • 2 augurken, in blokjes
  • ½ sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 el mayonaise
  • 1 el zure room
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Voor de gekaramelliseerde witlof

  • 25 g boter
  • 2 stronkjes witlof, kern verwijderd, in reepjes
  • 2 el gembersiroop
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak in ca. 15 min. beetgaar. Giet ze af en laat nog 5 min. met deksel op de pan stomen en daarna afkoelen. Snijd ze in blokjes. Kook de wortel met zout naar smaak in 3 min. beetgaar, doe de doperwten erbij en laat nog 1 min. koken. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  2. Houd 8 plakjes van de fricandeau apart en snijd de rest in reepjes. Meng deze met de aardappel, wortel, augurk, doperwt en sjalot.
  3. Meng de mayonaise met de zure room, paprikapoeder, één eetlepel peterselie en één eetlepel bieslook en breng op smaak met peper en zout. Schep dit in delen door de huzarensalade tot ie net lekker smeuïg is.
  4. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de witlofreepjes 3 min. Schenk de gembersiroop erbij, bestrooi met wat zout en bak de witlof al omscheppend nog 3 min. tot deze is gekaramelliseerd. Verdeel de witlofreepjes over de borden en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Leg een deel van de huzarensalade op een plak fricandeau en maak rolletjes. Meng de resterende peterselie en bieslook en doop beide uiteinden in het kruidenmengsel. Leg de rolletjes op de witlof. Serveer per persoon twee rolletjes. Bestrooi met de rest van de peterselie en bieslook.
     

lekker om te serveren bij dit gerecht

  40.99
[582,0000 - 0] 0352675000