Voeg toe aan favorieten
Indische appeltaart met laagjes spekkoek
(0)

Indische appeltaart met laagjes spekkoek

Bron: Plan B te Delft

Ingrediënten

Deeg:
  • 250 gram bloem
  • 175 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren (1,5 voor het deeg/ 0,5 voor het bestrijken)
  • 1 theelepel kaneel

Vulling:

  • 1 kilo zure appels (elstar)
  • 50 gram suiker
  • 70 gram rozijnen
  • 3 theelepels kaneel
  • een paar plakken spekkoek 'van de toko'
  • (sayah)

 

Bereiding

Week de rozijnen een uurtje in Sayah spekkoeklikeur(optioneel). Kneed het deeg met de mixer en daarna nog even met de hand. rol een lap van 3/4 van het deeg en bedek hiermee de bodem en de randen van de ingevette taartvorm (24 cm). Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de rozijnen met de in kleine stukjes gesneden appel. Bedek de deegbodem met spekkoek en het appelrozijnenmengel. Daarna om en om met een lagje spekkoek en rozijnenmengsel de taart opbouwen. Gebruik het overgelaten deeg om een lap te rollen en mooie dunnen strookjes uit te snijden. Bedek de taart met een vlechtwerk van de dunne reepjes en bestrijk de bovenkant van de taart met het overgevlecen ei. Ongeveer 60 min. in de oven en smullen maar!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[3741,0000 - 0] 0062979000
  2.69
[98,0000 - 0] 0208434000
  4.49
[301,0000 - 0] 0156388000
  7.99
[383,0000 - 0] 0001012323
  13.49
[69,0000 - 0] 0386138000
  17.49
[100,0000 - 0] 0001014439
  21.99
[230,0000 - 0] 0188492000
  49.99
[4,0000 - 0] 0001015722