Islay fish fingers  Islay visschuitjes
(0)

Islay fish fingers Islay visschuitjes

Ingrediënten

Ingrediënten Voor de saus       

  •                                                                                                                                      4 el mayonaise
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ rode peper (of naar smaak),
  •     zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 3 cl Ardbeg (10 yrs)
  • zout
  • peper

Ingrediënten Voor de schuitjes

  • 2 stronkjes witlof
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g gerookte forel
  • 200 g gekookte jumbogarnalen
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen             gesneden   

Bereiding

  1. Meng voor de saus alle ingrediënten in een kommetje en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Maak de saus liefst een dag van tevoren zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Goed afgedekt, bijvoorbeeld in een weckpotje, is de saus in de koelkast minstens 1 week houdbaar.
  2. Scheur voor de visschuitjes de 12 mooiste blaadjes van de stronkjes witlof en bewaar ze in ijskoud water. Selecteer de 12 mooiste garnalen en snijd de zalm en forel in 12 gelijke stukken. Laat de witlofblaadjes uitlekken en dep ze met keukenpapier of een schone theedoek droog. Vul elk blaadje met 1 tl saus,  een partje zalm en een stukje forel en een garnaal. Garneer met een extra druppel saus en wat rode ui. Serveer met een royaal glas Ardbeg.

lekker om te serveren bij dit gerecht